{ "title": "Lenfoma Kaşıntı", "image": "https://www.lenfoma.gen.tr/images/Lenfoma-Kasinti-54.jpg", "date": "21.01.2024 01:57:23", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Lenfoma Kaşıntı, toplum içinde sık rastlanmayan rahatsızlıktır. 15 yaş grubu ve 35 yaştaki kişilerde daha çok görülür. Vücuda giren enfeksiyon lenf sistemine etki eder. Herkeste nadir görülen ciddi kan hastalığıdır. Kana karışan enfeksiyon aşırı terleme, kaşıntı ile hastalık oluşmaya başlar. Hücrenin vücut içinde çoğalmasıyla lenfoma kaşıntısı oluşur. Lenfoma hastalığı oluşan yerde şişlik ve kaşıntı oluşur. Kaşınan bölgenin aşırı kaşınması ile deri dökülür ve tahriş olmaya başlar. Lenfoma kaşıntı organ yetmezliği hastalığın başlangıcı oluşabilir. Lenfoma hastalığı vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir. Özellikle boyun, ense, bacak, diz, kol gibi belirli vücut yerinde oluşur. Büyük deri yarası oluşur. Kanın ulaştığı her yerde lenfoma hastalığı oluşur. Lenfoma oluşan yerde kaşıntı oluşmasıyla deride ciddi yara oluşur. Bulaşıcı hastalık değildir. Ama cinsel temasla bulaşma riski yüksektir. Ailede lenfoma hastalığı varsa genetik hastalık olarak aile boyu devam edebilir. Vücutta oluşan şişlik ve aşırı kaşıntı ihmal edilmemelidir. Mutlaka doktora gidilmelidir.

Lenfoma kaşıntısının belirtileri nelerdir?

Vücuda giren lenfoma enfeksiyonu vücudun belirli bölgesine yerleşerek kaşıntı oluşturur. Hastalık kendisini vücutta birçok belirtiyle gösterir. Vücutta deri dökülmesi ve kızarıklık oluşur. Alerjik sorun oluşur. Aşırı kilo kaybı görülür. Yüksek ateş oluşur. Vücut terlemesi oluşur. Vücut titremesi oluşur. Deri dökülmesi ile kan dolaşımında karıncalanma oluşur.

Lenfoma kaşıntısının nedeni ve tedavisi nasıl yapılır?

Lenfoma kaşıntısı soğuk algınlığı virüsünün vücuda girmesiyle oluşur. Lenfoma enfeksiyonu ağız yolu veya sindirim yolu ile kana karışır. Aşırı terleyen kişide lenfoma kaşıntısı oluşur. Sürekli kilo kaybı yaşayan kişide lenfoma hastalığı oluşur. Aşırı sigara ve alkol kullanan kişide lenfoma hastalığı görülür. Bu hastalığa yakalanan kişiye doktor kontrolü ile ilaç tedavisi ve ışın tedavisi uygulanır. Kemoterapi ile yüksek dozla cerrahi müdahale yapılır. Tedavi süresine kişi iyileşene kadar devam eder. Tedavi olumsuz olursa ameliyat işlemi yapılır.
" } ] }