{ "title": "Büyük B Hücreli Lenfoma", "image": "https://www.lenfoma.gen.tr/images/Buyuk-B-Hucreli-Lenfoma-68.jpg", "date": "20.01.2024 23:30:03", "author": "Burhan SEZGİN", "article": [ { "article": "
Büyük B hücreli lenfoma, diğer Lenfoma türlerinin yaklaşık olarak %30-40 civarını kapsar. Bu lenfoma transforme denilen B hücrelerden meydana gelir ve aynı zamanda heterojen bir gruptur. Bu lenfomalar insidansı yaşla birlikte artar ve bununla birlikte ortalama tanı yaşının 7 veya 10 olduğu söylenir. Bu lenfoma çeşidi nova olarak meydana gelebilir. Aynı zamanda indolent çeşidindeki lenfomalardan transforme olabilir.

Büyük B hücreli lenfomada tanı nasıl konur?

Kişide büyük B hücreli lenfoma olup olmadığını belirleyebilmek için biyopsi yapılması şarttır. Ama kesin olarak tanı için histopatolojik inceleme dediğimiz yöntemle de bulunabilir. Lenfleri düğümlenmiş yani lenf düğümlenmesi olan insanların, lenfdeki düğümlenmiş kısmın Uzman olan prof ya da cerrahi bir kişi tarafından uygun koşullarda çıkarılması şarttır. Hastada lenfoma tanısı olup olmadığını belirlemek çok değişik yöntemler gösterebilir.

Hastaların tedavi aşamasında ısırgan otundan, polenine kadar birçok madde kullanılıyor. Ancak bu tip yöntemlerin tedaviye zarar verme olasılığı da var. Kemoterapiyle beraber çiçek tozlarının kullanılması hastanın ilk olarak enfeksiyonlara karşı büyük bir risk meydana getirmesini sağlar. Sonucunda kansere karşı direnç gösteren bağışıklık sisteminin düzeni bozulur.

Büyük B hücreli lenfomadan korunmak mümkün mü?

Bu konuda yapılması gereken en önemli şey beslenmeye dikkat etmeli ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışmaktır. Büyük B hücreli lenfomaya sahip olan kişinin bağışıklık sisteminin beslenmesi veya zararlı enfeksiyonlardan korunmasıdır. Bireyler şüphelendiği durumlarda zaman kaybetmeden Uzman bir hekime danışmalıdır.
" } ] }