{ "title": "B Tipi Lenfoma", "image": "https://www.lenfoma.gen.tr/images/B-Tipi-Lenfoma-69.jpg", "date": "18.01.2024 22:55:52", "author": "Esin Gödekmerdan", "article": [ { "article": "B Tipi Lenfoma; hodgkin dışı lenfoma grubunda yer alır. Hodgkin dışı lenfoma bir tür lenf sistemi kanseridir. Kötü huya sahip olan bu kanser türü kan veya lenf dolaşımı ile tüm vücuda yayılabilmektedir. B tipi lenfomalar en sık görülen kanser tipidir.

B tipi lenfoma tanı koyma yöntemleri nelerdir?
Tanı konulduktan sonra hastanın iyileşme ihtimalini hesaplayabilmek adına hastalığın B tipi lenfoma mı yoksa T tipi lenfoma mı olduğu tespit edilir. Tedavi hastanın yaşı dikkate alınarak klinik ortamında ve yoğun önlemler altında gerçekleştirilmelidir. B tipi lenfoma tedavisinde Rituksimab ve Antrasiklin bazlı kemoterapi uygulaması gerçekleştirilir. B tipi lenfomalar plazma hücreleri halinde farklılık gösterirler. Plazma hücrelerinin meydana getirdiği antikorlar toksinler ve bakteriler ile etkileşim gösterirler. B tipi lenfomaların iyileşme şansı T tipi lenfomaların iyileşme şansından daha yüksektir.

B tipi lenfoma belirtileri nelerdir?
Diffüz büyük B hücreli lenfoma hızlı seyreden bir hastalıktır. Diffüz büyük B hücreli lenfomalar transforme olan hücrelerden meydana gelir. Diffüz büyük B hücreli lenfomalar heterojen bir kümelenme yapısına sahiptir. B tipi lenfomalar beyaz kan hücreleri grubunda olup lenfli dokuda yer alır. B tipi lenfoma hastalığı genellikle yavaş gelişir. Hastalık hastadan hastaya değişik şiddetlerde görülür. B tipi lenfomalar erken, orta ve ileri safhalara ayrılmaktadır.
" } ] }